Smart Hotel

Polityka prywatności

Udostępniając Państwu naszą stronę internetową  pod adresem www.hotelsmart.pl oraz mając na uwadze zaufanie jakim Państwo nas obdarzyliście, poniżej przedstawiamy zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania wszelkich informacji uzyskiwanych za pośrednictwem niniejszej strony.

Prawa autorskie

Wszelkie treści i informacje zawarte na powyższej stronie internetowej, w szczególności znaki graficzne, słowno-graficzne, dane, teksty, dźwięki, zdjęcia, grafiki, filmy, ikony, oprogramowanie, kody lub jakiekolwiek inne materiały, a także narzędzia użyte do dostarczania takich treści i informacji są w całości własnością Hossa.biz Sp. z  o.o. z siedzibą w Gdańsku, ul. Cypriana Kamila Norwida 4 i podlegają ochronie zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 2000 r. Nr 80 poz. 904 z późn. zm.) w zakresie wykorzystania, wyświetlania, kopiowania, przekazywania, rozpowszechniania, zmiany lub usuwania. W związku z powyższym wszelkie działania we wskazanym zakresie, podjęte bez uprzedniej pisemnej zgody Hossa.biz Sp. z  o.o. z siedzibą w Gdańsku, ul. Cypriana Kamila Norwida 4 są bezprawne i będą stanowiły naruszenie własności intelektualnej spółki.

Ochrona danych osobowych

Informujemy, iż jedynym i wyłącznym administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.) jest Hossa.biz Sp. z  o.o. z siedzibą w Gdańsku, ul. Cypriana Kamila Norwida 4. W związku z procedurą rezerwacji i zakupu usług hotelowych lub innych dowolnych usług świadczonych przez powyższy Hotel, wypełniając dowolne formularze znajdujące się na powyższej stronie internetowej, dobrowolnie udostępniają Państwo informacje takie jak imię oraz nazwisko, dokładny adres, adres email oraz dane karty kredytowej (w przypadku wyboru opcji płatności kartą). Dane karty kredytowej przekazywane są instytucji płatniczej DotPay, która świadczy usługi w zakresie obsługi płatności internetowych i transakcji kartami. Podając te dane wyrażają Państwo zgodę na ich przetwarzanie niezbędne do procesu wykonania rezerwacji zgodnie z Ustawą. Pragniemy Państwa zapewnić, iż dane osobowe będą przetwarzane tylko i wyłącznie przez administratora danych w celu świadczenia usług, badania Państwa zadowolenia, przedstawiania nowych ofert i promocji oraz, że nie będą one udostępniane, sprzedawane ani udostępniane jakimkolwiek innym podmiotom. Wszelkie zgromadzone dane osobowe są przechowywane i przetwarzane z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa spełniających wymagania polskiego prawa. Wprowadziliśmy i stosujemy odpowiednie procedury zabezpieczające i ograniczające dostęp i możliwość wykorzystania Państwa danych osobowych przez osoby nieuprawnione.

Gwarantując realizację Państwa prawa wynikającego z Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.), właściciel Smart Hotel Garnizon w Gdańsku umożliwia prawo wglądu, edycji i uzyskania w każdym czasie informacji odnośnie przetwarzania danych osobowych, a także możliwości ich usunięcia z bazy danych poprzez bezpośredni kontakt z właścicielem hotelu.

Cookies

W celu monitorowania aktywności odwiedzających naszą stronę internetową Gości, stosujemy tzw. cookies, tzn. niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez nasz serwer i zapisywane na Państwa twardym dysku. Dzięki temu nie pozyskujemy i nie gromadzimy Państwa danych osobowych, a jedynie IP komputera, z którego Państwo łączyliście się z naszą stroną internetową. Istnieje możliwość odpowiedniej konfiguracji Państwa przeglądarki internetowej, tak aby nie zachowywała ona żadnych plików tego typu, jednakże może to obniżyć jej funkcjonalność. Gwarantujemy, że wysyłane przez nas pliki cookies są bezpieczne i nie umożliwiają nam pozyskiwania jakichkolwiek danych z Państwa komputera.

Pliki cookies mogą być wykorzystywane w celu:

  • dostosowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  • personalizacji strony internetowej, poprzez maksymalną indywidualizację treści wyświetlanych dla danego użytkownika serwisu,
  • tworzenia statystyk, które pomagają sprawdzić i zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają z naszej strony internetowej, co pozwala na jej nieustanne usprawnianie.

W ramach naszej strony internetowej mogą być stosowane trzy podstawowe rodzaje plików cookies:  „sesyjne”, „stałe” i  „zewnętrzne”.

Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia serwisu lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej) i służą do obsługi usług wymagających uwierzytelniania w ramach danego serwisu.

„Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika i służą do zapamiętania wybranych przez użytkownika serwisu ustawień i personalizacji interfejsu użytkownika.

„Zewnętrzne” pliki cookies (tzw. third parties cookies) umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z serwisów oraz dostarczanie użytkownikom treści optymalnie dostosowanych do ich zainteresowań.

Korzystanie z niniejszej strony internetowej jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na warunki przedstawione wyżej.